kiinteistönvälittäjä asuntomarkkinat

SKVL ennustaa asuntomarkkinoiden kehittymistä kesän aikana

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry on julkaissut ennusteensa asuntokauppamarkkinoiden kehittymisestä lomakaudella 2017. Ennuste on koottu yli 1200 jäsenvälittäjän ennusteesta. Markkinoiden vire on nyt positiivinen ja ennätyslukemissa oleva kuluttajien luottamus tukee positiivisen vireen edelleen kehittymistä.

Loma-asuntojen kohdalla kysyntää ilmenee oikeastaan kahden perusratkaisun ympärillä. Ensimmäinen on mummonmökki -tyyppinen vanha mökki tai omakotitalo isolla hoidetulla pihalla. Hinta tällaisissa kohteissa on yleisesti 50.000 euron tuntumassa. Toinen tyypillinen ideaali loma-asunto on mökki ison vesistön rannalla kaikilla mukavuuksilla. Molemmissa loma-asunto ratkaisuissa painottuvat jätevesien käsittely ja mieluummin alle kuin yli tunnin ajomatka vakituiselta asunnolta.

Osakeasunnoissa SKVL ennustaa markkinan kehittyvän positiivisesti ja vakaasti luottamuksen parantumisen realisoituessa asuntojen hankinnoiksi. Omakotitalokaupan SKVL ennustaa kasvavan koko maassa, mutta painottuen isojen kaupunkien ympäryskuntiin.

Linkki koko juttuun SKVL:n sivuille.

Joko luit?

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousussa

Asuntojen hinnoissa lievää laskua alkuvuonna 2017